Thajská masáž tváre a dekoltu horúcimi bylinnými obkladmi.

Masáž horúcimi bylinnými vreckami  je  jedna z najstarších kúr založených na použití  mäkkých vreciek plnených bylinkami, ktoré sú  vystavené teplu. Je to kombinácia aromaterapie a akupresúrnych techník thajskej masáže.

Špeciálne vrecká z bavlny s dlhšou rukoväťou obsahujú zmes bylín, listov, koreňov, gáfru a morskú soľ sparenú vo vodnom kúpeli. Niekoľko variantov bylinných zložiek  pomáha riešiť rôzne problémy, a zároveň pri tejto masáži zahrieva svaly. Vôňa bylinného zloženia má aromaterapeutický  účinok. Tkanina je  lepšie nasýtené kyslíkom,  rýchlejšie naštartuje metabolizmus, horúca tráva uvoľňuje éterické oleje, ktoré sú absorbované kožou a majú všeobecne relaxačný a regeneračný efekt na celý organizmus.

Okrem toho, žeuvoľnuje namáhané  svaly tela, podporujelátkovú výmenu a vyplavuje toxíny z tela.

Ďalší účinok masáže je prispievanie k zlepšeniu psychického a emočného stavu.

Táto masáž je obzvlášťúčinná pri nespavosti, pri  chronickom únavovom syndróme, kŕčoch a strese, pri  zadržiavaní tekutín v tkanivách, pri intoxikácii a nedostatku fyzickej aktivity.
Priame pôsobenie na pokožku spôsobuje, že koža je zvlhčená, má zdravší vzhľad, strácajú sa vyrážky asú potlačené aj prejavy alergickej dermatitídy.

Masáž má silný antioxidačný účinok, má  vynikajúce analgetické a antiseptické účinky, uvoľňuje kŕče, hojenie kožných lézií a jaziev.